Cheesecake au tofu soyeux

Cheesecake au tofu soyeux

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 parts

Składniki

La pâte sablée
  • 180 g de farine de blé
  • 85 g de purée d'amande blanche
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
La crème
  • 1 sachet d'agar-agar (2 g)
  • 30 g d'eau
  • 4 œufs
  • 400 g de tofu soyeux égoutté
  • 65 g de purée d'amande blanche
  • 100 g de sirop d'agave
  • 100 g de fruits rouges frais variés ou surgelés, préparés en coulis

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 356 kcal / 1498 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...