Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g d'épeautre perlé
- 400 - 700 g d'eau
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.6 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz jasmin
35 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Shakshuka au poivron jaune et avocat
25 min
Coupelles de granola au miel, yaourt, noix et fruits
55 min
Riz brun végétarien
40 min
Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)
40 min
Filet de dinde cuit vapeur farci à la ricotta, aux épinards et aux noix
2h
Riz étuvé aux champignons et aux herbes
1h
Cuisson de l'épeautre complet
35 min
Rissoler 200 g d'oignons
Brak ocen
Champignons sautés
55 min
Cuire du riz long complet
55 min