Pain au potiron

Pain au potiron

4.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

  • 40 g de noix décortiquées (facultatif)
  • 60 g d'amandes, avec peau
  • 150 g de potiron pelés et coupés en morceaux (3-4 cm)
  • 1 banane épluchée et coupée en morceaux
  • 2 œufs
  • 60 g de lait
  • 100 g de sucre brun (voir Conseils)
  • 120 g d'huile d'olive extra vierge
  • 80 g de farine de blé fermentante
  • 100 g de farine blanche fermentante
  • ½ c. à café de cannelle, moulue
  • de beurre, salé ou non salé pour servir (facultatif)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 257.8 kcal / 1082.9 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 130.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...