
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de gochujang (pâte de piment coréenne)
- 20 g d'huile de sésame
- 40 g de parmesan
- 50 g d'huile d'olive
- 150 g de mascarpone
- 1350 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 150 g de scampis crus, décortiqués
- 150 g de filet de poisson, avec peau ou sans peau en morceaux (3 x 3 cm)
- 150 g de champignons shiitake frais en tranches (5 mm)
- 1 échalote coupée en deux
- 320 g de riz risotto (par ex. : Baldo, Carnaroli, Arborio)
- 50 g de vin blanc
- 1 c. à soupe de pâte de bouillon de légumes
- 20 g de graines de sésame grillées (noir)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814.9 kcal / 3409.6 kJ
- Białko
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Węglowodany
- 77 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Sód
- 1603.2 mg