Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
-
2
branches de thym frais, effeuillées, et 1 c. à soupe
lub 3 c. à soupe de thym déshydraté - 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2140.5 kJ / 511.6 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 794.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au romarin méditerranéen
1h 55 min
Kouglof alsacien
17h 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Pain de seigle
4h 10min
Gâteau à l'orange
1 Std. 25 Min
Petits pains façon bretzel
2h
Pain express au sésame
1h 15min
Brioche tressée de Noël
1h 45min
Minipains façon bretzel
2h
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1h
Brioche au lait de coco
3h 10 min.
Pain rapide
1h 15min