Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
-
2
branches de thym frais, effeuillées, et 1 c. à soupe
lub 3 c. à soupe de thym déshydraté - 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2140.5 kJ / 511.6 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 794.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Pain à la patate douce
5hod. 25min
Pain de seigle
4h 10 min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45 min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain moulé aux graines
3u. 50min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4sa 30 dk
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min