Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 250 g de farine de blé complet
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 450 g de lait ribot
- 30 g d'amandes émondées
- 30 g de noisettes entières
- 30 g d'abricots secs
- 30 g de figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.1 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 781.4 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Sablés au sarrasin et à la noisette
1 godz. 30 min
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Purée d'amande
10 min
Babka aux myrtilles
4 godz. 50 min
Nouilles Soba
30min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7hod.
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Crème aux noisettes, chocolat noir et dattes
20min