Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- agua para cocer la pasta
- 5 dientes de ajo
- 3 latas de anchoas en aceite de 45-50 g c/u, (reserve 4 anchoas para decorar)
- 10 g de maicena
- 500 g de nata (18% materia grasa)
- 500 - 550 g de pasta fresca rellena (tipo ravioli)
- 2 - 3 cucharadas de queso parmesano rallado
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 8715.6 kJ / 2085.1 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Tłuszcz
- 161.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.7 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 5081.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis negros con cebolla roja y gambones
1j
Raviolis con salsa de calabacín
30 min
Macarrones con salsa de setas
20 min
Tartar de champiñones
20 min
Ensalada de pasta con salsa de parmesano
1j
Croqueta de gambón y berberecho en vaso
20 min
Espaguetis a la Nerano
30 min
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45 Min
Risotto de espárragos al azafrán
35 Min
Arroz con setas y anchoas
1j
Risotto de setas
25 min
Arroz negro con gambones y sepia
45 Min