Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Liebstöckelsud
- 80 g Liebstöckel, frisch, grob gehackt
- 700 g Wasser
- 200 g Balsamico, dunkel
- 180 g Zucker
- 20 g Salz
-
1
geh. TL Gemüsebrühe (z. B. von Maggi)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
Zwiebelsud
- 300 g Zwiebeln, in Spalten
- 200 g Wasser
- 70 g Zucker
- 100 g Weißweinessig
- 150 g Rapsöl
-
2
TL Gemüsebrühe (z. B. von Maggi)
lub 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 5572 kJ / 1331 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 162 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 4520 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
48h
Grünes Burger-Relish
40 min
Reibekuchen
35 min
Pommesgewürz
10min
Estragon-Senf
15 min
Basis-Gewürz
5 Min
Kasseler-Frikadellen mit Eisbergsalat und Zitronen-Dressing
30 Min
Kartoffelrösti
40 min
Café-de-Paris-Butter
4 Std. 10 Min
Kräuter-Vinaigrette
10min
Bärlauch-Joghurt-Dressing
15 min
Bombardino
20min