Urządzenia i Akcesoria
Gepickelter Kürbis
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
500 g
Składniki
-
Schalotten60 g
-
brauner Zucker50 g
-
Salz5 g
-
Piment3 g
-
Wacholderbeeren3 g
-
Nelken3
-
Senfkörner2 g
-
Lorbeerblatt1
-
Sternanis (opcjonalnie)4
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben5 g
-
Chilischote (opcjonalnie) halbiert, auf Wunsch entkernt1
-
Zimtstange (opcjonalnie)¼
-
Orange, unbehandelt 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 30 g Saft ausgepresst1
-
Kardamomkapseln (opcjonalnie)3
-
200 g ChampagneressigBalsamico, hell200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einkochen300 g
-
Kürbis in Würfeln, Stiften oder Perlen (3-4 cm)500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
20 mg
Białko
2 g
Kalorie
689 kJ /
165 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Confierter Knoblauch
1 godz.
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Brathering-Salat
45 min
Estragon-Senf
15 min
Apfelschalen-Gewürzmischung
50 min
Lebkuchengewürz
5 min
Ratzfatz-Suppenpulver
10 min
Napa Kimchi
15 godz.
Quittenchutney
55 min
Wildgewürz-Mischung
10 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Granola-Clusters
50 min