![Ratzfatz-Suppenpulver Ratzfatz-Suppenpulver](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77118f47-9433-4f36-8847-938f4fd7ef93/Derivates/3346d764-0b9e-48c8-b52f-9295ca2fe966.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Pilze, getrocknet
- 250 g rote Linsen, getrocknet
- 60 g Röstzwiebeln
- 20 g Meersalz
- 40 g gekörnte Brühe
- 50 g Kartoffelstärke
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- 50 g Kaffeeweißer
- 30 g Speisestärke
- 5 g Petersilie, getrocknet
- 2 EL Backerbsen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 7950 kJ / 1903 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 52 g
Alternatywne przepisy
Weihnachtlicher Glühweinsirup
8 godz. 45 min
Apfelschalen-Gewürzmischung
50min
Senf, mittelscharf
25 Min
Basis-Gewürz
5 min
Sieben-Gewürze-Pulver
5 min
Apfelrotkohl auf Vorrat
1h 10min
Sellerie-Salz
35 Min
Grober Senf
48 godz.
Estragon-Senf
15 min
Scharfer Senf
30min
Panko - Japanisches Paniermehl
24h
Sirup für Zitronenlimonade
20min