Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de Sbrinz, en morceaux (2 cm)
- 500 g de poivrons jaunes, épépinés, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 40 g de beurre
- 300 g de riz risotto (cuisson 20 minutes)
- 100 g de vin blanc
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 1 sachet de safran en poudre
- ¾ de c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de tomates-cerises, en grappe
- ½ c. à café de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 509 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50 min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Risotto alle cinque P
30 min
One pot penne-poireaux
30 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Mousse au thon
5min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 min
Risotto à la courge
35 min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50 min
Lasagnes à la courge
1h 40min