Risotto aux poivrons

Risotto aux poivrons

4.6 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de Sbrinz en morceaux (2 cm)
  • 500 g de poivrons jaunes épépinés, en morceaux (3 cm)
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 40 g de beurre
  • 300 g de riz risotto (cuisson 20 minutes)
  • 100 g de vin blanc
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 sachet de safran en poudre
  • ¾ de c. à café de sel
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 250 g de tomates-cerises en grappe
  • ½ c. à café de fleur de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 509 kcal / 2138 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...