Tarte salée à la ratatouille

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La pâte
  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    60 g
  • de farine multicéréales et un peu plus pour le plan de travail
    200 g
  • de beurre en morceaux (2 cm) et ½ c. à s. pour graisser
    80 g
  • d'eau
    50 g
  • d'origan frais (env. 5 g), effeuillé
    ¼ de bouquet
  • de thym, frais (env. 5 g), effeuillé
    ¼ de bouquet
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de panure
    3 c. à soupe
Appareil et garniture
  • de tomates
    250 g
  • de courgettes
    250 g
  • d'aubergines
    250 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • œufs
    2
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    240 g
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    40 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • d'origan frais (env. 5 g), effeuillé
    ¼ bouquet
  • de thym, frais (env. 5 g), effeuillé
    ¼ bouquet
  • de sel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 569.7 kcal / 2383.5 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...