Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'Appenzeller, fromage à pâte mi-dure, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de riz risotto (cuisson 20 min.)
- 20 g d'huile d'olive
- 1 citron, bio, zeste râpé
- 730 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 150 g de pousses d'épinard frais
- 2 c. à soupe de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1826.4 kJ / 436.5 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 491.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1 godz.
Risotto à la tomate et burrata
30min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Risotto aux poivrons
35min
Risotto alle cinque P
30min
Potée de riz à la courge
50min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50min
Risotto à la courge
35min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Risotto aux bolets et au brie
35min