![Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5e623d4e-3e50-444a-8744-700998041a25/Derivates/f79d7efe-b89e-487d-9079-42dfe00c944b.jpg)
Wersje kompatybilne
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 15 g di mandorle pelate
- 10 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
- 5 rametti di origano fresco, le foglioline lavate
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
-
80
g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
lub 80 g di fagiolini surgelati a pezzi (2 cm) - 150 g di patate, pelate e a cubetti (2 cm)
- 160 g di pasta secca corta, formato a piacere (cottura 11-12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Carbonara vegetariana
30 min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Trofie con verdure alle erbe
40 min
Pasta integrale con crema di fave
40 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pasta feta e pomodorini
30 min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 min