
Urządzenia i Akcesoria
Spanisches Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft10 g
-
Zwiebeln halbiert140 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
gelbe Paprika in Würfeln (ca. 2 cm)150 - 200 g
-
Risottoreis250 g
-
Wasser500 g
-
Weißwein, trocken200 g
-
Hähnchenbrustfilet in Stücken (3 cm)200 g
-
Chorizo mild, in Scheiben (2 cm)200 g
-
Zitronensaft20 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Safran1 Msp.
-
Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Erbsen, TK aufgetaut200 g
-
Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut200 g
-
Cherry-Tomaten geviertelt100 g
-
Zitrone in Spalten, zum Garnieren1
-
Parmesan (opcjonalnie) gehobelt, zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
827 kcal /
3458 kJ
Białko
43 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
2012 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy