
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Petersilie abgezupft
- 140 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 150 - 200 g gelbe Paprika in Würfeln (ca. 2 cm)
- 250 g Risottoreis
- 500 g Wasser
- 200 g Weißwein, trocken
- 200 g Hähnchenbrustfilet in Stücken (3 cm)
- 200 g Chorizo mild, in Scheiben (2 cm)
- 20 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
Msp. Safran
lub 1 Msp. Kurkuma -
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Geflügelbrühe (für je 0,5 l) - 200 g Erbsen, TK aufgetaut
- 200 g Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut
- 100 g Cherry-Tomaten geviertelt
- 1 Zitrone in Spalten, zum Garnieren
- Parmesan gehobelt, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 827 kcal / 3458 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 72 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 2012 mg