Spanisches Risotto

Spanisches Risotto

4.3 243 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Zwiebeln halbiert
    140 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • gelbe Paprika in Würfeln (ca. 2 cm)
    150 - 200 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Wasser
    500 g
  • Weißwein, trocken
    200 g
  • Hähnchenbrustfilet in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Chorizo mild, in Scheiben (2 cm)
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Safran
    1 Msp.
    1 Msp. Kurkuma
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Geflügelbrühe (für je 0,5 l)
  • Erbsen, TK aufgetaut
    200 g
  • Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut
    200 g
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    100 g
  • Zitrone in Spalten, zum Garnieren
    1
  • Parmesan (opcjonalnie) gehobelt, zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 827 kcal / 3458 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 2012 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...