
Urządzenia i Akcesoria
Asia-Reis mit Garnelen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
rote Chilischote, frisch entkernt, in Stücken1
-
Erdnüsse, geröstet, gesalzen und etwas mehr zum Bestreuen50 g
-
Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen½ Bund
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Kokosmilch200 g
-
Wasser500 g
-
Limettenschale fein abgerieben1 TL
-
Basmati-Reis300 g
-
Garnelen, roh, geschält horizontal halbiert130 g
-
rote Thai-Currypaste20 g
-
Salz1 TL
-
Butter in Stücken40 g
-
Sriracha-Sauce zum Beträufeln
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
563 kcal /
2357 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
814 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Reis & Co.
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy