Kimchi-Risotto

Kimchi-Risotto

4.6 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Porree in Ringen (2 cm)
    40 g
  • Kimchi
    80 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Öl
    20 g
  • Schinkenspeckwürfel (opcjonalnie)
    75 g
  • Risottoreis
    160 g
  • Wasser
    390 g
  • helle Sojasauce
    20 g
  • Zucker
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • weißer Pfeffer
    ¼ TL
  • Butter
    15 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen, zum Garnieren
  • Sesam zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1205 mg
Białko 11 g
Kalorie 1985 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...