Kimchi-Risotto
TM6 TM5

Kimchi-Risotto

4.6 ( 94 oceny )

Składniki

  • 20 g Parmesan in Stücken
  • 1 Knoblauchzehe
  • 40 g Porree in Ringen (2 cm)
  • 80 g Kimchi
  • 50 g Zwiebel halbiert
  • 20 g Öl
  • 75 g Schinkenspeckwürfel (opcjonalnie)
  • 160 g Risottoreis
  • 390 g Wasser
  • 20 g helle Sojasauce
  • 1 TL Zucker
  • ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL weißer Pfeffer
  • 15 g Butter
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen, zum Garnieren
  • Sesam zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
474 kcal / 1985 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1205 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy