
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy sernik japoński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
jajek w temp. pokojowej6
-
cukru150 g
-
serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki250 g
-
oleju o neutralnym smaku80 g
-
mleka120 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
mąki kukurydzianej60 g
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.5 kcal /
1581.3 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
175.7 mg