Cytrynowy sernik japoński

Cytrynowy sernik japoński

4.0 518 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • jajek w temp. pokojowej
    6
  • cukru
    150 g
  • serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
    250 g
  • oleju o neutralnym smaku
    80 g
  • mleka
    120 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • mąki kukurydzianej
    60 g
  • wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376.5 kcal / 1581.3 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 175.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...