
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- 6 jajek, w temp. pokojowej
- 150 g cukru
- 250 g serka kremowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 80 g oleju o neutralnym smaku
- 120 g mleka
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g mąki kukurydzianej
- wrząca woda, ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1581.3 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 175.7 mg
Alternatywne przepisy
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1 Std. 50 Min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 Std.
Tarta jeżynowa
3h 30min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4h 45min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1h 15min
Sernik z Varomy
1 Std. 45 Min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 Std. 15 Min