Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy sernik japoński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
6 jajek w temp. pokojowej
-
150 g cukru
-
250 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
80 g oleju o neutralnym smaku
-
120 g mleka
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g mąki kukurydzianej
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
175.7 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1581.3 kJ /
376.5 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min