
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy sernik japoński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
jajek w temp. pokojowej6
-
cukru150 g
-
serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki250 g
-
oleju o neutralnym smaku80 g
-
mleka120 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
mąki kukurydzianej60 g
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.5 kcal /
1581.3 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
175.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min