
Urządzenia i Akcesoria
Puszyste ciasto pomarańczowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto pomarańczowe
-
pomarańcza (ok. 200 g), ekologiczna1
-
jajka4
-
cukru40 g
-
soli¼ łyżeczki
-
mąki pszennej30 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
oleju25 g
Krem pomarańczowy (orange curd)
-
jajko1
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru40 g
Serwowanie
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
186.5 kcal /
780.4 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
161.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 godz. 15 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.