Urządzenia i Akcesoria
Babeczki pistacjowe z kremem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia formy
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
110 g cukru
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
Krem
-
80 g cukru
-
250 g serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.5 g
Kalorie
1647.6 kJ /
394.3 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Ciasto Red Velvet Cake w kształcie serca
1 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min