Urządzenia i Akcesoria
Babeczki pistacjowe z kremem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia formy
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
110 g cukru
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
Krem
-
80 g cukru
-
250 g serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.5 g
Kalorie
1647.6 kJ /
394.3 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8h 15min
Halloweenowe babeczki
1h 40min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2h 50min
Trzykolorowe muffinki
1h 35min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1h 25min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3h
Spread czekoladowo-orzechowy
12h 10min
Deser plaża
2h 30min
Babeczki leśny mech
2h 50min