![Lemon and caper aioli Lemon and caper aioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE8601B3-FBF0-44F3-80A1-4C7563AA3768/Derivates/82F3DBC8-A925-41D5-9D23-BB22786A13AA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 3 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
- 12 pickled capers, drained
- 2 egg yolks
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- 250 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 9675.6 kJ / 2312.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 257.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 324.7 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 Min
Dukkah
25 Min
Hommus
15 Min
Tartare sauce
10 min
Gluten free barbecue sauce
50min
Wasabi mayonnaise
10 min
Basil pesto
10 min
Mayonnaise
5min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 Std. 45 Min
Chunky basil pesto dip
10 min