![Heirloom Tomato Gazpacho Heirloom Tomato Gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0203ed66623fd1ddde9ce0232bc31063/Derivates/492cafb4357e583dc862f51567a2e8b7d7936b58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 fresh Fresno chili
- 5 oz red bell pepper, stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 6 oz English cucumber, cut into pieces
- 24 oz heirloom tomatoes, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 oz red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil, leaves only, hand torn
- 10 fresh chives, thinly sliced
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807.7 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10 Min
Borscht
25 Min
Artichoke and Butterbean Dip
10 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Basil Pesto
10 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 Min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 Std. 15 Min
Florentine Meatballs and Linguine
1 Std. 10 Min