![Chopped Vegetable Salad Chopped Vegetable Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98DDFED0-82C1-43B9-8488-E068097F780E/Derivates/0ACCAFD1-06C6-4AEA-8C3F-742AF4D83B52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz mixed vegetables and fruit (e.g. 2 oz celeriac, 3.5 oz beetroot, 9 oz carrots, 3.5 oz apple), cut into pieces as needed
- 1 oz oil
-
1
oz vinegar
lub 1 oz lemon juice -
1
tsp salt
lub 1 tsp herb salt - 2 pinches ground black pepper
-
½
tsp sugar
lub ½ tsp honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723 kJ / 172.8 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 609.6 mg