![Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18e5e57d-556b-4000-b1f5-ad5cf70d3923/Derivates/7fc9ec12-102e-4a13-90cc-6487647b53c1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 russet potato (approx. 12 oz)
- 12 oz broccoli stems
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 1 oz Parmesan cheese
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 oz celery, in pieces
- 2 oz carrots, in pieces
- 1 garlic clove
-
28
oz onion skin broth, homemade (see Tip)
lub 28 oz vegetable broth - 4 oz crème fraîche
- 2 green onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1237 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 Min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Carrot Ginger Soup
20 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 Std. 5 Min
Tomato Basil Soup
40 min
Hungarian Mushroom Soup
35 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 Std. 10 Min
Curried Lentils
5h 15min
Basic Soup Purée
45 Min