Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz pearl onions, frozen
- 6 oz cremini mushrooms, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper, to taste
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz brandy
- 16 oz veal stock
- 20 oz veal cutlets, cut into strips (1 in.)
- 2 oz heavy whipping cream
- 2 tsp lemon juice
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 lemon, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 527 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Crown Roast of Lamb
1 Std. 40 Min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 Min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1u.
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Chicken Stew with Cannellini Beans
35 Min
Chicken Stroganoff Soup
55 Min
Ham and Béchamel Croquettes
9u. 50min