Mac and Cheese (vegan)

Mac and Cheese (vegan)

3.0 40 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen

Składniki

Veganer Käse-Ersatz
  • Agar-Agar-Pulver
    10 g
  • Wasser
    200 g
  • Kokosöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • rote Paprika in Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomatenmark
    5 g
  • Cashewkern, ungeröstet
    100 g
  • Sojasauce
    15 g
  • Hefeflocken
    20 g
  • Paprika de la Vera
    1 TL
  • Zwiebelpulver
    1 EL
  • Apfelessig
    15 g
  • Chiliflocken, getrocknet
    1 - 2 Prisen
  • Salz
    1 ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
Makkaroni und Fertigstellung
  • Salbei abgezupft
    4 - 5 Stängel
  • Olivenöl
    35 g
  • Paniermehl
    30 g
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • kurze Nudeln
    320 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • rote Chilischote, frisch entkernt, grob gehackt
    1
  • Mandeldrink
    130 g
  • Paprika de la Vera
    1 TL
  • Curry
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1473 mg
Białko 14 g
Kalorie 19557 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...