Vegane Paprika-Tarte

Vegane Paprika-Tarte

3.6 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Dinkel
    60 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    140 g
  • vegane Margarine kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Wasser kalt
    50 g
  • Salz
    ½ TL
Belag und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • vegane Margarine
    30 g
  • Hafercreme vegan, zum Kochen (z. B. von Alnatura)
    400 g
  • Speisestärke
    40 g
  • Hafer-Schmelzflocken
    30 g
  • Sojamehl
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • geräuchertes Paprikapulver
    1 TL
  • rote Paprika in Streifen (1 x 4 cm)
    1
  • Oliven, schwarz, entsteint halbiert
    40 g
  • Thymian abgezupft
    3 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 295 kcal / 1230 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...