Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 250 g di orzo perlato, medio
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di ravanelli rossi, a fette sottili
- 140 g di mais dolce in scatola, sgocciolato
- ½ cetriolo, a dadini
- 150 g di pomodorini multicolore, a metà
- 50 g di Feta, sbriciolata
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, sminuzzata
- 1 spicchio di aglio (opzionale)
- 200 g di yogurt intero
- 10 g di senape
- 10 g di miele
- 15 g di aceto
- 10 g di succo di limone
- ½ cucchiaino di pepe macinato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1083 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Cottura del farro perlato
35min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55p
Cottura del riso a chicco lungo
35min
Insalata di farro vegetariana
1h 30min
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35min
Insalata di cereali misti e verdure
1h 15min
Insalata di orzo (Bimby Friend)
1h
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di farro perlato alla greca
30min
Farro al pesto e fagiolini
30min
Cottura del farro integrale
8 Std. 40 Min