Mezzelune ripiene

Mezzelune ripiene

4.7 147 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

Impasto
  • 300 g di latte intero
  • 20 g di burro
  • 2 pizzichi di sale
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno al prosciutto cotto e mozzarella
  • 250 g di mozzarella per pizza a pezzi
  • 100 g di prosciutto cotto a pezzi
Ripieno agli spinaci
  • 1000 g di acqua
  • 150 g di spinaci in foglia surgelati
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Ripieno ai funghi
  • 30 g di burro
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di funghi champignon freschi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
  • 250 g di latte intero
  • 20 g di burro
  • 25 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata (opzionale)
Terminare la preparazione
  • 2 uova grandi
  • 1 pizzico di sale
  • pangrattato q.b.
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 169.3 kcal / 708.5 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 353.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...