Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 210 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- olio extravergine di oliva q.b.
- 350 g di farina manitoba
- 5 g di sale
Condimento
- 250 g di patate a pasta farinosa, pelate e tagliate a fette (5 mm)
- 1 pizzico di timo secco
- 500 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 120 g di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
-
100
g di funghi porcini freschi, a fette
lub 100 g di funghi porcini surgelati, a fette - 120 g di mozzarella per pizza, tagliata a fette (7-8 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi
- Wartości odżywcze
- na 6 pezzi
- Kalorie
- 9272 kJ / 2216 kcal
- Białko
- 97 g
- Węglowodany
- 312 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 2696 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6 Std. 15 Min
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 Std.
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 godz. 50 min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6
4 Std.
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1 Std. 30 Min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 Std.
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min