Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia

Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia

5.0 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • 210 g di acqua
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di zucchero
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 350 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
Condimento
  • 250 g di patate a pasta farinosa pelate e tagliate a fette (5 mm)
  • 1 pizzico di timo secco
  • 500 g di acqua
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 120 g di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
  • 100 g di funghi porcini freschi a fette
    100 g di funghi porcini surgelati, a fette
  • 120 g di mozzarella per pizza tagliata a fette (7-8 mm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi

Wartości odżywcze na 6 pezzi

Kalorie 2216 kcal / 9272 kJ
Białko 97 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 312 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 2696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...