Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti savoiardi a pezzi
- 150 g di burro morbido a pezzi
Crema
- 180 g di zucchero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di mascarpone
- 15 g di gelatina in fogli ammollata in acqua
- 100 g di biscotti savoiardi
- 200 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65.6 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake patate e speck
2h
Patate duchessa con verdure
1h 15 min.
Coppa cookies
3h 30 min.
Barrette frozen pistacchio, pesche e lamponi
5h 10min
Salame di cioccolato al caffè
3h 30 min.
Tiramisù wafer e crema gianduia
5h 30 min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30 min.
Polpettone mortadella e pistacchio
50 min.
Torta della nonna al cioccolato
1h 30 min.
Torta ubriaca al vino rosso
2h
Torta estasi
45 min.
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min.