Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 550 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- pomodorini, a piacere, tagliati a metà
- olive denocciolate, a piacere
- sale grosso, a piacere
- origano secco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.7 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 652.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20 min
Focaccia cipolle e zucca
2h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Torta pere e zenzero (TM6)
40min
Polpette di pane
30min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)
40min
Focaccia barese TM6
4h
Focaccia
6 godz.
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Impasto per pizza integrale
2h