![Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7285151D-A572-455C-B7C3-D4B69B066F66/Derivates/78FAAFC4-FF6A-4A0B-B45C-C1629D00C0D6.jpg)
Wersje kompatybilne
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fave secche, sciacquate
- 550 g di acqua
- 100 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 600 g di catalogna a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di pomodori ciliegino a metà
- 280 g di pasta fresca, tipo scialatielli (o altro tipo di pasta fresca lunga)
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 40 g di caciocavallo grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 84.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Pucce
7 Std.
Incapriata di fave e zucchine
6h
Mostaccioli al mosto cotto
1 godz.
Scarcella di pasqua ripiena
55 min
Cartellate
1 godz. 5 min
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1 godz. 15 min
Crema di fave al finocchietto
50min
Pitta rustica salentina
1 godz. 40 min
Pizza rustica lucana
1 godz. 15 min
Minestra di fave con cicoria
50min