Wersje kompatybilne
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fave secche, sciacquate
- 550 g di acqua
- 100 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 600 g di catalogna a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di pomodori ciliegino a metà
- 280 g di pasta fresca, tipo scialatielli (o altro tipo di pasta fresca lunga)
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 40 g di caciocavallo grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 84.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Cartellate
1h 5 min.
Crema di fave al finocchietto
50 min.
Minestra di fave con cicoria
50 min.
Sasanelli gravinesi
45 min.
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5 min.
Scarcella di pasqua ripiena
55 min.
Pasticciotti leccesi
1h 15 min.
Incapriata di fave e zucchine
6 Std.
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Pucce
7h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pettole pugliesi
3h