Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g di lievito di birra fresco
- 1500 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 50 g di burro a pezzi
- 30 g di succo di limone
- 200 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- foglie di basilico fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 511 kJ / 122.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 254 mg
Alternatywne przepisy
Pizzette
3 godz. 40 min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Tortelloni prosciutto crudo e squacquerone
1h 30min
Pagnotta rustica
3h
Focaccia genovese (TM6)
5h
Focaccia millebolle
28u.
Focaccia al latte
6 Std. 30 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Panini morbidi dolci
1h 30min
Torta estasi
45min
Focaccia
6h
Focaccia barese TM6
4 Std.