Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 200 g di biscotti tipo digestive, a pezzi
- 80 g di burro molto morbido, a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 400 g di fragole, 200 g a pezzi e 200 g a fettine
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in 40 g di acqua fredda
- 2 cucchiai di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1934.4 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 284.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone con mirtilli
1 godz.
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Baby cupcakes
1ч. 30 мин.
Biscotti di vetro segnaposto
2ч.
Medaglioni di broccoli e patate
1ч. 30 мин.
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Macarons
1ч. 30 мин.
Treccine allo yogurt
6h 30min
Torta della nonna al cioccolato
1ч. 30 мин.
Gelato al melone
15min
Palline cocco e lampone
3ч.
Torta soffice alle albicocche
1 godz.