Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 200 g di biscotti tipo digestive, a pezzi
- 80 g di burro molto morbido, a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 400 g di fragole, 200 g a pezzi e 200 g a fettine
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in 40 g di acqua fredda
- 2 cucchiai di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1934.4 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 284.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake alle ciliegie
4 Std. 30 Min
Frullato rosso
10 dk
Biscotti di vetro segnaposto
2 Std.
Scones con confettura di frutti rossi e semi di chia (senza glutine)
Brak ocen
Tiramisù wafer e crema gianduia
5h 30min
Semifreddo alle noci
6h 30min
Cheesecake al Prosecco
5h
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4 Std. 30 Min
Torta gianduia (senza glutine)
1 godz.
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 Std.
Cioccolata bianca calda agli amaretti
15 min
Palline cocco e lampone
3h