Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di polpa di anguria, senza semi (1000 g di succo di anguria)
- 125 g di zucchero
- 6 fiori edibili (di gelsomino)
- 90 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 827.5 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 6.8 mg
Alternatywne przepisy
Granita al limone
15 Min
Rame di Napoli
3 Std.
Granita di mandorle
10 min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Granita di gelsi
15 Min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2h 30 min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pesto alla trapanese
20 min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Panelle
1h 25min