![Gelo di anguria Gelo di anguria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc0b682c-c3f7-4c66-bbf8-149ccddc54de/Derivates/595e29ee-62b2-4e0e-b91c-645bd6d2adab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di polpa di anguria, senza semi (1000 g di succo di anguria)
- 125 g di zucchero
- 6 fiori edibili (di gelsomino)
- 90 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 827.5 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 6.8 mg
Alternatywne przepisy
Granita alle fragole
15 Min
Granita al limone
15 Min
Pesto alla trapanese
20min
Granita di gelsi
15 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Frutta Martorana
27h 30min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Panelle
1 godz. 25 min