Urządzenia i Akcesoria
Zielony chleb ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
230 g wody letniej
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g mąki orkiszowej, białej typu 700, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
135.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
505.9 kJ /
120.8 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 h 45 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 h 55 min
Różowe bułki z czarnuszką
2 h
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 h 45 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 h 10 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 h 45 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 h 45 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 h 30 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 h 50 min
Chleb jogurtowy
3 h
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 h 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 h