Zielony chleb ze szpinakiem
TM6 TM5

Zielony chleb ze szpinakiem

4.6 (301 ocen)

Składniki

  • 230 g wody, letniej
  • 120 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 500 g mąki orkiszowej, białej, typu 700, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    lub 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    lub 50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
505.9 kJ / 120.8 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
17.3 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
0.8 g
Sód
135.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy