
Urządzenia i Akcesoria
Zielony chleb ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
wody letniej230 g
-
liści szpinaku baby, świeżych120 g
-
mąki orkiszowej, białej typu 700, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
120.8 kcal /
505.9 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
135.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1h 45min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min
Różowe bułki z czarnuszką
2h
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min