Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g wody, letniej
- 120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500
g mąki orkiszowej, białej, typu 700, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
lub 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu -
50
g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
lub 50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy -
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży - 1 łyżeczka cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 505.9 kJ / 120.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 135.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe bułki z czarnuszką
2h
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1h
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 Std. 50 Min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Cebulowe bułki z oregano
1h