Urządzenia i Akcesoria
Serek ziołowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 48 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 ząbek czosnku
-
2 - 3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (patrz wskazówka)
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 czubata łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
642 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
826.9 kJ /
197.6 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Sos tatarski
5 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Twarożek ziołowy
10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min