
Urządzenia i Akcesoria
Serek ziołowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 48 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
ząbek czosnku1
-
ziół prowansalskich, suszonych (patrz wskazówka)2 - 3 łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki500 g
-
soli1 czubata łyżeczka
-
pieprzu kolorowego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197.6 kcal /
826.9 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
642 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Pasta jajeczna
5 min
Twarożek
4 godz. 30 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Masło z boczkiem i cebulką
55 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Twarożek ziołowy
10 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta z wędliny
10 min