Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
240 g wody
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia pizzy
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka miodu1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 - 130 g serc karczocha, z puszki lub w oleju, odsączonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
120 - 240 g sera mozzarella (1-2 kulki), w całości
-
1 czerwona cebula (ok. 75 g), pokrojona w 2 mm plastry
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym odsączonego (ok. 140 g), podzielonego na kawałki
-
oregano, suszone do posypania pizzy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1566.8 mg
Białko
34.5 g
Kalorie
3004 kJ /
717.5 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
92 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Pizza z warzywami (TM5)
1 godz. 20 min
Sok z marchewki (od 6. miesiąca życia)
10 min
Spaghetti carbonara
25 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min