
Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
240 g wody
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia pizzy
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 - 130 g serc karczocha, z puszki lub w oleju, odsączonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
120 - 240 g sera mozzarella (1-2 kulki), w całości
-
1 czerwona cebula (ok. 75 g), pokrojona w 2 mm plastry
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym odsączonego (ok. 140 g), podzielonego na kawałki
-
oregano, suszone do posypania pizzy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
717.5 kcal /
3004 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
92 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1566.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Pizza z warzywami (TM6)
1 godz. 20 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Spaghetti carbonara
25 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Spaghetti alla carbonara
30 min