Urządzenia i Akcesoria
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 sztuk
Składniki
-
150 g kaszy jaglanej
-
370 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
15 g oleju kokosowego
-
20 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do obtoczenia (ok. 50 g)
-
40 - 50 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 migdałów, blanszowanych całych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
310 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Napój kokosowy
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Kulki witalności
25 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Batoniki żurawinowo-kokosowe
1 godz. 40 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.