Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de pommes, pelées, épépinées et coupées en morceaux
- 900 g de figues fraîches, coupées en quatre
- beurre fondu pour le plat
- 120 g de farine de blé
- 120 g de beurre, et un peu de beurre fondu pour le plat
- 1 pincée de sel
- 100 g de cassonade
- 30 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2006 kJ / 479.3 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 245.8 mg
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Gratin rhubarbe et noix
45min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Compote de rhubarbe sur sablé breton, glace au fromage blanc
4h
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3j 40 menit
Clafoutis pêche-framboise
50min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Crumble pomme fraise rhubarbe
45min
Crumble aux prunes
40min
Crumble pomme-cannelle
45min
Crumble pommes-framboises
50min