Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de vainilla
- 2 hojas de gelatina
- 1 vaina de vainilla
- 4 yemas de huevo
- 100 g de nata
- 300 g de leche entera
- 70 g de azúcar
- 10 merengues secos troceados
Sorbete de melocotón
- 90 g de azúcar
-
500
g de melocotón fresco en trozos (congelados)
lub 500 g de mitades de melocotón en almíbar en trozos (congelados) - 1 clara de huevo
Crema de mascarpone y montaje
- 160 g de mermelada de albaricoque
- 30 g de azúcar
- 200 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 100 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1173 kJ / 280 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fresas al Oporto en nidos de merengue
3h 30min
Crema inglesa con cobertura rota de caramelo
1h 15min
Sopa de mariscos
1 godz. 30 min
Mermelada de fresas
1h
Tarta con higos y piñones
2h 30min
Pavlova de pera a la naranja
Brak ocen
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10h 15min
Empanada murciana de atún
45 min
Pastel de caquis
1 godz. 30 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Vasitos de lemon pie
30 min