Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 175 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite (para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 120 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15 Std. 30 Min
Chapata con masa madre
17u.
Pan de yogur (larga fermentación)
16u. 10min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Masa madre en polvo
24h 10min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Masa madre de manzana y trigo
48 godz. 20 min
Pan payés con masa madre
16 Std.
Panecillos de leche
4h 30min