Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 175 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite (para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 120 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 godz.
Masa madre de centeno
96 godz. 20 min
Pan payés con masa madre
16 Std.
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 godz.
Bollitos de hinojo y alcaravea
14 Std.
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 godz. 20 min
Pan Venecia
17h 10 min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17 godz.
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan de molde con masa madre
16 godz. 45 min