Baklavas con almíbar de azahar

Baklavas con almíbar de azahar

5.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
40 unidades

Składniki

Para espolvorear
  • 30 g de pistachos pelados (sin sal)
Relleno
  • 150 g de pistachos pelados (sin sal)
  • 75 g de almendras crudas sin piel
  • 75 g de nueces peladas
Montaje
  • 150 g de mantequilla en trozos
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 9 láminas de masa filo
Almíbar y cocción
  • 300 g de azúcar
  • 150 g de agua
  • 30 g de miel de azahar
  • 20 g de zumo de limón
  • 30 g de agua de azahar

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 122 kcal / 513 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 21.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...