Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bollos
- 320 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de levadura prensada fresca
- 30 g de azúcar
- 30 g de mantequilla en 3-4 trozos
- 500 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 10 g de sal
- 250 g de agua
- 20 g de zumo de limón
Crema de avellanas y chocolate
- 120 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 80 g de avellanas tostadas
- 10 g de cacao puro en polvo
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de leche condensada
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 395 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 238 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bretzel
1 Std. 15 Min
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Bollos de pan de batata
3 Std.
Minibicas con dulce de leche
1 Std. 40 Min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Miniroscones de bizcocho
9 Std.
Rosquillas glaseadas
1h
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Brownie con pistachos
1h 30min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Crema pastelera (Espesar)
15 min