Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mazapán
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de almendra molida
- 40 g de clara de huevo
Crema de yema
- 100 g de yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 15 g de maicena
Montaje
- 20 g de clara de huevo
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 475 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confitura de calabaza
1h 10min
Fougasse con pera, parmesano y nuez
2 godz. 30 min
Corbatas (Cantabría)
3h 10min
Crema pastelera
10min
Mermelada de fresas
1 godz. 5 min
Tarta de naranja confitada
2 godz. 30 min
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6h
Pan de Cádiz
6h
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45 Min
Mermelada de tomate
50min
Flores de carnaval
40min
Crema de limón (Lemon curd)
25min