Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto

Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto

4.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

Aardappelen schillen
  • nieuwe aardappelen (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    600 g
  • water
    600 g
Dille-pesto
  • rode uien gehalveerd
    50 g
  • Parmezaanse kaas in stukken (2 cm)
    60 g
  • pijnboompitten
    50 g
  • extra vergine olijfolie
    60 g
  • verse dille
    25 - 30 g
  • kappertjes op azijn
    20 g
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • Griekse yoghurt
    150 g
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
Salade van nieuwe aardappelen en asperges
  • eieren
    5
  • water
    1300 g
  • groene asperges uiteinden bijgesneden, in tweeën of in drieën gesneden
    400 g
  • komkommer (opcjonalnie) in schijfjes (2 mm)
    150 g
  • pijnboompitten (opcjonalnie) geroosterd, als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 595.8 mg
Białko 22.9 g
Kalorie 2209.2 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...