Chili con Carne

Chili con Carne

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 Portion

Składniki

  • Olivenöl
    120 g
  • Zwiebel halbiert
    500 g
  • Knoblauchzehen
    8
  • Rindshackfleisch zerbröselt
    1300 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (à 400 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    100 g
  • Tomatenpüree
    50 g
  • Zucker
    2 TL
  • Salz
    3 TL
  • Paprika edelsüss
    2 - 4 TL
  • Oregano, getrocknet
    2 ½ EL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 - 2 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    4
  • Kidneybohnen, aus der Dose (à 400 g), abgetropft
    2 Dose
  • dunkle Schokolade (opcjonalnie) in Stücken
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1075 mg
Białko 30 g
Kalorie 1949 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...