Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku

Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcí

Składniki

  • 1600 gramů vody
  • 800 gramů salátových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 700 gramů mrkve na kousky (4 cm)
  • 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • 30 gramů máslo na kousky
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • másla pro vymazání
Bešamelová omáčka
  • 40 gramů máslo na kousky
  • 500 gramů mléka
  • 40 gramů hladká mouka
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • ½ svazku čerstvé petržele nakrájené, na ozdobu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 742.5 mg
Białko 12 g
Kalorie 1587.1 kJ / 379.3 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 50.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...