Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (ezogelin)

4.3 127 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 - 3 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
  • 40 g de concassé de tomates
  • 30 g de beurre doux coupé en morceaux (2 cm)
  • 200 g de lentilles rouges sèches
  • 2 c. à soupe de menthe déshydratée
  • 30 g de riz
  • 20 g de boulgour
  • 1 ½ - 1 ¾ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de flocons de piment rouge, type pul biber à ajuster en fonction des goûts
  • 1475 g d'eau, à température ambiante
  • 1 citron jaune coupé en quartiers

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 298 kcal / 1246.9 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 972 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...